Μπορεί η πανδημία να έχει μονοπωλήσει την προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει παραμεληθεί το θέμα του Έβρου. Και αυτό διότι η αποχώρηση, πριν λίγες ημέρες, των χιλιάδων μεταναστών από τον καταυλισμό που είχαν στήσει στο Παζάρ Κουλέ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεν έχει καθησυχάσει τις ελληνικές αρχές.
Για το λόγο αυτό ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στον Έβρο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη, που βρίσκεται κατά μήκος 12,5 χλμ. επί ελληνικού εδάφους και αποδείχτηκε πολύτιμος στις ημέρες της κρίσης.
«Ο φράχτης είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού ο οποίος είχε κατασκευάσει τον πρώτο φράχτη… εμείς απλώς ενισχύουμε. Για τον φράχτη, την κατασκευή του υπεύθυνος είναι ο κ. Χρυσοχοϊδης», δήλωσε στο Sputnik ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Για τις εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη μίλησε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, τονίζοντας ότι θα γίνουν τμήματα φράχτη, στα σημεία όπου το ποτάμι είναι στενό, δηλαδή σε πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία για όποιον θέλει να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος.
«Γίνονται εργασίες ενίσχυσης του υπάρχοντος φράχτη και επέκτασή του από τα όρια του δήμου μου και προς τα κάτω. Πρόκειται για τα σημεία που είναι στενό το ποτάμι και μπορεί κάποιος εύκολα να το περάσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.
Τα πρόσφατα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχουν κινητοποιήσει και άλλους φορείς, αλλά και επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να συνδράμουν στη μάχη της φρούρησης των συνόρων μας, στέλνοντας δωρεάν διάφορα απαραίτητα υλικά, τόσο για την ενίσχυση του φράχτη, όσο και για την κάλυψη άλλων αναγκών που υπάρχουν σε διάφορες δομές του στρατού και της αστυνομίας.
Μάλιστα, μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, η τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» δώρισε περίπου 26 τόνους τσιμέντου, προκειμένου να εκτελεστούν από τον Στρατό διάφορες εργασίες ενίσχυσης στα σύνορα του Έβρου.
«Τα τσιμέντα -περίπου 27 τόνοι- στάλθηκαν στον Έβρο και αφορούν διάφορες ανάγκες φυλακίων συνόρων. Ίσως και για τον φράχτη, διότι και ο φράχτης φυλάκιο μπορεί να θεωρηθεί», σχολίασε η κ. Πατουλίδου.
ΠΗΓΗ: newsbreak.gr