Έβρος: Το Μηχανικό εκτελεί τιτάνιο έργο (BINTEO)

Γιάννης Νικήτας
Στον Έβρο το Μηχανικό κάνει τιτάνιο έργο. Αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή. Νυχθημερόν άνδρες του Μηχανικού εκτελούν σωρεία έργων με την επίβλεψη της Διοίκησης Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού. Τα έργα είναι ασταμάτητα και αφενός περιλαμβάνουν νέου τύπου οχυρώσεις όπως την τύπου HESCO (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όσο και κονσερτίνες σε άλλα σημεία όπως νησίδες επί του Έβρου ποταμού.
Έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες να φραχτούν όλα τα σημεία και τα περάσματα του ποταμού από τον Βόρειο Έβρο ως το Δέλτα του ποταμού. Τα στελέχη του Μηχανικού είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς δουλεύουν 12 και 14 ώρες σε καθημερινή βάση. Όλες οι μονάδες είναι κυριολεκτικά σε κόκκινο συναγερμό. Οι Λόχοι Μηχανικού των Ταξιαρχιών σε όλον τον Έβρο είναι σε εμπόλεμο κατάσταση.
Κωλύματα, εμπόδια και οχυρώσεις για να μην περάσει ούτε ένας λαθρομετανάστης το ποτάμι και οι ελληνικές δυνάμεις να έχουν ασφαλή σημεία επιτήρησης και άμυνας. Το Μηχανικό δηλώνει παρόν και δίκαια χαρακτηρίζονται ως αφανείς ήρωες της Μάχης του Έβρου. Εύγε.

The fence is repaired with new pieces and the river banks reinforced with wire mesh.#GreekBorder #Evros pic.twitter.com/2TSZWSmAYz

— Nic ???? (@NicAthens) March 11, 2020

Αφήστε μια απάντηση