Αυτό είναι το πλάνο για την άρση των μέτρων και το άνοιγμα επιχειρήσεων και δημοσίου

Στην τελική του επεξεργασία από την κυβέρνηση βρίσκεται το σχέδιο για την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω κορονοϊούστην Ελλάδακαι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
Πρώτη κίνηση αναμένεται να είναι η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης.
Συγκεκριμένα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 4 Μαΐου αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασισθεί αν θα υπάρξουν αυστηρότεροι όροι για τους ηλικιωμένους.
Μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κτλ. θα λειτουργήσουν ξανά, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα πρόληψης και υγιεινής.
Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσειςτοπικά σε όλη την Ελλάδα.
Για την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχει αποφασισθεί ακόμη αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η απαγόρευση προσέλευσης στα νησιά από κατοίκους άλλων περιοχών, άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη.
Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως δέκα άτομα.
Για τις 4 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.
Σταδιακή θα είναι η επιστροφή των εργαζομένωνστα γραφεία και στις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή θα γίνει σε δύο φάσεις, με την πρώτη στα μέσα Μαΐου και την επόμενη τον Ιούνιο, ενώ οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται ώστε να βοηθούν την τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό.
Η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα ξεκινά συμβολικά από τη Δικαιοσύνη, καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα, τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες.
Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.
Την 1η Ιουνίου υπάρχει πρόταση να ανοίξουν αθλητικές εγκαταστάσεις ανοιχτού χώρου, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.
Από εκεί και πέρα, στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων.
Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.
Για την ίδια ημερομηνία (15 Ιουνίου) η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης.
Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες) με κανόνες φυσικά απέχοντας τα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.
Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.
Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.
Ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει ήδη την έκθεσή του και την έχει στείλει στον πρωθυπουργό για την τελική έγκριση.
ΠΗΓΗ: tribune.gr

Αφήστε μια απάντηση