«Βράζουν» οι Τούρκοι: Γέμισε με αμερικανικά Abrams και Bradley η Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

You are currently viewing «Βράζουν» οι Τούρκοι: Γέμισε με αμερικανικά Abrams και Bradley η Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

Γέμισε με αμερικανικά Abrams και Bradley η Αλεξανδρούπολη

Του Χρήστου Μαζανίτη-enikos.gr-Πηγή φωτογραφιών: U.S. Army Photo by Davide Dalla Massara

Μεγάλη απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το θηριώδες φορτηγό πλοίο να ξεφορτώνει δεκάδες ΤΟΜΑ Bradley και οχήματα υποστήριξης στο πλαίσιο ενεργοποίησης των ΗΠΑ της στρατιωτικής ενίσχυσης της Ευρώπης υπό το ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ακόμη μία μεταφορά χερσαίων στρατιωτικών τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της «Σούδας του Βορρά», όπως την είχαν χαρακτηρίσει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τον τότε Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Το φορτηγό πλοίο Leroy A. Mendonica ξεφόρτωσε μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς υποστήριξη της ανάπτυξης της Ομάδας Μάχης της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 4ης Μεραρχίας Πεζικού.

Η εκφόρτωση έγινε στο πλαίσιο της 9μηνες ανάπτυξης του 3ου ABCT ως εκ περιτροπής στρατεύματος. Το 3ο ABCT ενισχύθηκε από πολλές μονάδες για να συμπεριλάβει το 839ο Τάγμα Μεταφορών της 598ης Ταξιαρχίας Μεταφορών, την 21η Διοίκηση Συντήρησης Θεάτρου και τους εταίρους της χώρας υποδοχής που συντόνισαν τις λιμενικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την επιτυχή άφιξη και προετοιμασία του 3ου ABCT για την εν συνεχή υποστήριξη στο ευρωπαϊκό θέατρο.

Πάνω από 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων εκφορτώθηκαν μέσω Αλεξανδρούπολης και προωθήθηκαν οδικώς και μέσω τρένου προς την ανατολική Ευρώπη, παρακάμπτοντας τα στενά των Δαρδανελίων, αναδεικνύοντας την μεγάλη σημασία του λιμένα.

Μεταξύ άλλων από το πλοίο εκφορτώθηκαν άρματα μάχης M1A2 Abrams, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley καθώς και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα υποστήριξης JLTV

Το 3ο ABCT θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην εκ περιτροπής ανάπτυξή του καθώς εκπαιδεύεται στενά με ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους για την άμυνα έναντι απειλών για την κοινή ασφάλεια της περιοχής. Η ανάπτυξη έτοιμων, αξιόπιστων για τη μάχη δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Κλικ για μεγέθυνση:

«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία

«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, με το τηλεοπτικό δίκτυο ODA TV να μεταδίδει ότι «Η Αλεξανδρούπολη, που έχει τραβήξει τα βλέμματα καθώς τα πλοία αγκυροβολούν το ένα μετά το άλλο, μεταφέροντας αμερικανικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, πήρε το παρατσούκλι “Σούδα του Βορρά” από τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Η New York Times σε ειδικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε τον Αύγουστο του 2022, χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως “το κέντρο των αμερικανικών όπλων”, το οποίο ανακατασκευάστηκε από τον αμερικανικό στρατό προκειμένου να φέρει περισσότερα φορτία».

Η εφημερίδα Yeni Akit γράφει: «Τα άρματα μάχης M1A2 Abrams και τα τεθωρακισμένα οχήματα M2 Bradley, του νέου αμερικανικού φορτίου που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία είναι περισσότερα από 100, προσέλκυσαν ιδιαίτερη προσοχή. Ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον μια πηγή υπερηφάνειας».

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση