Μ. Δεναξά: Γάλλοι στρατηγοί ανέφεραν ότι μπροστά στο στρατό του Πούτιν οι Γάλλοι στρατιώτες είναι μαζορέτες

You are currently viewing Μ. Δεναξά: Γάλλοι στρατηγοί ανέφεραν ότι μπροστά στο στρατό του Πούτιν οι Γάλλοι στρατιώτες είναι μαζορέτες

Για την Ευρώπη ο πόλεμος κατά της Ρωσίας γίνεται αναπόφευκτος

Ο Εμανουέλ Μακρόν χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παριζιέν” επανέφερε εκ νέου  την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία, αλλά  είναι επίσης φανερό αυτή, ότι δεν βρίσκει σύμφωνους τους Ευρωπαίους, καθώς είχαμε σχετικά και αναφορές Ελλήνων ειδικών επί του θέματος.

Για το θέμα αυτό ανταπόκριση της Μαρίας Δεναξά αναφέρει:  

“Βγαίνουν δήθεν «ειδικοί» από τη Γαλλία στα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως στα διαδικτυακά κανάλια…κι όχι μόνο υποστηρίζουν πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, αλλά μάλιστα βάζουν στο στόμα του Μακρόν λόγια που δεν είπε και μάλιστα τονίζουν πως με τα λεγόμενα του, ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη της Πέμπτης, σόκαρε τους Γάλλους!

Πριν οι «ειδικοί» διηγηθούν μυθεύματα, καλό είναι να γνωρίζουν πως την συνέντευξη του Μακρόν, που μιλούσε υποτίθεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η εμπλοκή της Γαλλίας στο μέτωπο της Ουκρανίας, την παρακολούθησαν μόλις 8,9 εκατομμύρια τηλεθεατές στα κανάλια  TF1 και στο France 2 μαζί!

Μόλις 4 πολίτες στους δέκα! Λιγότεροι από ό,τι ένα κανονικό βράδυ που παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων των δυο τηλεοπτικών σταθμών !

Απαξίωση και προσωπική απόρριψη του Γάλλου προέδρου άρα για πιο σοκ μιλάμε;

Όσο για τις υπόλοιπες μπαρούφες όπως πχ ότι ο γαλλικός στρατός είναι ο πιο αξιόμαχος της Ευρώπης, οι ίδιοι οι Στρατηγοί δήλωσαν στην εφημερίδα Le Marianne πως μπροστά στο στρατό του Πούτιν οι Γάλλοι στρατιώτες είναι μαζορέτες!

Για την…φοβερή ανάλυση  πως αν η Λεπέν βγει πρώτη στις ευρωεκλογές, θα ζητήσει από το Μακρόν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας με διάλυση της εθνοσυνέλευσης κτλ, υπενθυμίζω πως και στις ευρωεκλογές του 2019, η ακροδεξιά είχε βγει πρώτη και δεν κουνήθηκε φύλλο!

Οι «ειδικοί» θα έπρεπε να γνωρίζουν πως για να πέσει ο Μακρόν θα πρέπει οι κεντρώοι σύμμαχοι του υπό τον Μπαϊρού, να πάψουν να τον στηρίζουν, όχι η Λεπέν!

Προσοχή λίγο με τους «ειδικούς». Αλλά ξέχασα! Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!”, κατέληξε η ίδια που ζει στο Παρίσι έχοντας σαφής αντίληψη των όσων λαμβάνουν χώρα εκεί.

Ρωσίδα ειδικός:Για την Ευρώπη, ο πόλεμος κατά της Ρωσίας γίνεται αναπόφευκτος

Η Ρωσίδα ειδικός Ιρίνα Άλκσνις κατακεραυνώνει την δύση αναφέροντας σε μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για το ίδιο θέμα ότι :ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να δηλώνει ανεξέλεγκτα απειλές και πρωτοβουλίες κατά της Μόσχας.

“Αφού ο ίδιος ανακοίνωσε σχέδια να προσφέρει στη Ρωσία κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (ωστόσο, τίθεται το ερώτημα τι σχέση έχει η χώρα μας με τους Αγώνες) και την ετοιμότητα να μιλήσει με τον Πούτιν εάν του τηλεφωνήσει, ο Γάλλος πρόεδρος επέστρεψε στο θέμα των δυτικών στρατιωτικών και την συμμετοχή τους στις μάχες στην Ουκρανία”.

Σε μια νέα συνέντευξη στη Le Parisien, ο Μακρόν επέτρεψε τις επιχειρήσεις για την «αντιμετώπιση των ρωσικών στρατευμάτων».

“Η δραστηριότητα του Γάλλου ηγέτη ανέδειξε πολλές αντιφάσεις και προβλήματα εντός της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη βρετανική The εφημερίδα Telegraph, ο κύριος λόγος για τη μεταμόρφωση του Γάλλου από περιστέρι σε γεράκι είναι οι διαφωνίες με το Βερολίνο για μυστικές συμφωνίες, αλλά και η επιθυμία του Παρισιού να ανακτήσει τον ρόλο του στρατηγικού ηγέτη σε συνδυασμό με τη Γερμανία (στην οποία ανατίθεται ο ρόλος ενός οικονομικού ηγέτη από αυτές ακριβώς τις συμφωνίες).

Η Ευρώπη, κατ’ αρχήν, αποδείχθηκε διχασμένη στο θέμα των περαιτέρω ενεργειών στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας.

Από τη μια πλευρά, έχει σχηματιστεί μια ομάδα κρατών-γερακιών (κυρίως περιλαμβάνει τις χώρες  της Βαλτικής) και από την άλλη, οι υπόλοιπες χώρες που είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην ιδέα της ανοιχτής πολεμικής σύγκρουσης με την Ρωσία.

Η κοινή γνώμη επιδεικνύει εντυπωσιακή ομοφωνία, αφού οι προοπτικές για το άνοιγμα ενός «ανατολικού μετώπου» για την ΕΕ δεν ευχαριστεί σχεδόν κανέναν.

Οι παγκοσμιοποιητές, που ωθούν την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία για να πετύχουν τους στόχους τους, δεν θα μπορέσουν να τους πετύχουν.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος του κατεστημένου τους, που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα των χωρών της ΕΕ, εργάζεται εναντίον των Ευρωπαίων, τόσο δημογραφικά όσο και οικονομικά.

Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περίπου 450 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι  ζούσαν σε τρομερά καλές συνθήκες διαβίωσης τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Ευρώπη είναι η πιο ευημερούσα, σταθερή, ανεπτυγμένη και καλοταϊσμένη περιοχή του πλανήτη, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρόσφατα.

Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν ποτέ να καυχηθούν για ένα τέτοιο επίπεδο κοινωνικής ασφάλισης και ευημερίας που καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά τώρα όλα αλλάζουν.

Αυτή τη στιγμή αυτό το σύστημα παύει να υπάρχει, αφού η βιομηχανία πεθαίνει, η οικονομία επιδεινώνεται, τα κράτη της ΕΕ καταναλώνουν τα αποθέματά τους, ενώ ο πληθυσμός σπαταλά  τα χρήματα από το μαξιλάρι ασφαλείας που είχε, έρχεται σταδιακά  μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.

Επιπλέον, η διαδικασία προχωρά γρήγορα και, όπως φαίνεται, θα διαρκέσει μερικά χρόνια.

Κοινωνικοοικονομικά, η Ευρώπη γυρίζει πίσω δεκαετίες, μειώνοντας το επίπεδο ζωής των πολιτών της.

Αυτό εγείρει το ερώτημα για τις αρχές της ΕΕ, να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης και του πληθυσμού, ο οποίος, αν κρίνουμε από τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες ( αγρότες κά), είναι ήδη δυσαρεστημένος με τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Προφανώς, τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα.

Παρεμπιπτόντως, το πιο σημαντικό είναι ότι οι Ευρωπαίοι είναι το κύριο πεδίο δοκιμών για την επιθετική προώθηση των πιο άνομων θεμάτων της δυτικής ατζέντας, όπως η εγκατάλειψη του κρέατος υπέρ της κατανάλωσης ακρίδων και άλλων εναλλακτικών ειδών διατροφής.

Έτσι ξαφνικά, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ που δεν χρειάζονται σε μια συρρικνούμενη οικονομία, αποτελούν όχι μόνο επικίνδυνο βάρος για την ένωση, αλλά και χρήσιμο πόρο εάν βρεθεί κανάλι για την χρήση και την… διάθεσή τους.

Ακριβώς αυτή η διαδικασία μπορεί να παρατηρηθεί επί του παρόντος σε σχέση με τον πληθυσμό της Ουκρανίας.

Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ουσιαστικά καμία πιθανότητα να αποφύγουν την ίδια μοίρα.

Το γεωπολιτικό και οικονομικό κέντρο του πλανήτη μετακινείται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το  κύριο καθήκον των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει η αντιπαράθεση με την Κίνα.

Η αλλαγή της «μηχανής κρέατος» στη δυτική Ευρασία από τους Ουκρανούς στους πολίτες της ΕΕ , προκειμένου να νικήσουν την Ρωσία, μοιάζει μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική της δύσης.

Όσο για τις ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα διαπράξουν τέτοια συλλογική αυτοκτονία, είναι αλήθεια ότι η πείνα, το κρύο και μια κατεστραμμένη οικονομία, αλλάζουν τους ανθρώπους πολύ γρήγορα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών, έδειξαν ότι όλα είναι πιθανά. Η Ευρώπη, χωρίς να ανακτά τις αισθήσεις της, κινείται σταθερά και γρήγορα στο μονοπάτι που την οδηγεί στον πόλεμο με τη Ρωσία. Και η χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό ακριβώς”, τονίζει η ίδια.

Με λίγα λόγια αφού στερεύουν οι Ουκρανοί στρατιώτες, ετοιμάζεται σχέδιο να πάρουν την θέση τους οι Ευρωπαίοι, διαλύοντας την ΕΕ, από αυτό που ήταν τουλάχιστον εδώ και 50 χρόνια, αναφέρει η ίδια. 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση