Στη Γαλλία 120 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του ΠΝ για τη φρεγάτα Κίμων

You are currently viewing Στη Γαλλία 120 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του ΠΝ για τη φρεγάτα Κίμων

ΦΩΤΟ: To ναυπηγείο στη Λοριάν της Γαλλίας όπου υλοποιείται το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ)

Την ίδια ώρα αναζητείται δημοσιονομικός χώρος για την αγορά και τέταρτης φρεγάτας, ενώ στην τρίτη φρεγάτα («Φορμίων») τοποθετήθηκε η καρίνα και άρχισε να παίρνει σχήμα.

Τέλος καλοκαιριού, αρχές Οκτωβρίου αναχωρούν για τη Γαλλία και συγκεκριμένα για τη Λοριάν 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (που ήδη έχουν επιλεγεί) για να αρχίσουν την εκπαίδευσή τους στην πρώτη ελληνική φρεγάτα Belh@rra «Κίμων», η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ξεκινά από το φθινόπωρο τις εν όρμω δοκιμές. Όπως ξεκινά επίσης τις εν πλω δοκιμές στις αρχές του 2025 για να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον Μάρτιο του 2025.

Αγορά και 4ης φρεγάτας

Την ίδια ώρα αναζητείται δημοσιονομικός χώρος για την αγορά και τέταρτης φρεγάτας, ενώ στην τρίτη («Φορμίων») τοποθετήθηκε η καρίνα και άρχισε να παίρνει σχήμα.

Επιθεώρηση από Μητσοτάκη – Δένδια

Το κτίσιμο της πρώτης Belh@rra θα επιθεωρήσει μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα επισκεφθεί το γαλλικό ναυπηγείο μαζί με τον Νίκο Δένδια.

Έρχονται και τα Rafale

Στην Πολεμική Αεροπορία τώρα και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας περιμένουν στα μέσα Ιουνίου το 19ο Rafale και έως το τέλος του χειμώνα και το 24ο Rafale. Οσον αφορά τα F-16 Viper, μόλις προχθές παρελήφθη το 19ο από την Πολεμική Αεροπορία, αυξάνοντας σημαντικά την ισχύ της.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση