2 ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντα: Τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα σε Έλληνες Στρατιωτικούς-Αστυνομικούς

Αυτό που το Evros-news.grεπεσήμανε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή το τουρκικό καθεστώς Ερντογάν κατευθύνει και υλοποιεί όλη αυτή την επιχείρηση μαζικής εισβολής των λαθρομεταναστών στον Έβρο και την Ελλάδα και παράλληλα δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και της Στρατοφυλακής συμμετέχουν ενεργά, αποδεικνύεται από δυο βίντεο που κυκλοφόρησαν σήμερα και αφορούν τις Καστανιές.
Στα δυο βίντεο-ντοκουμέντα από τα επεισόδια που ξανάρχισαν σήμερα το πρωί στο σημείο του τελωνείου Καστανεών, με τα πλάνα να έχουν τραβηχτεί από την ελληνική αλλά και την τουρκική πλευρά, δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα στους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο πρώτο βίντεο, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Τα επεισόδια σήμερα ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί, με την εκτόξευση χημικών και αντικειμένων κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση δακρυγόνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα επεισόδια είχαν σταματήσει χθες λόγω της έλευσης των Ευρωπαίων αξιωματούχων, σήμερα ξανάρχισαν από το πρωί!
Μεγάλες ομάδες μεταναστών (αποτελούμενες από 200 άτομα) κινούνται σε μία ακτίνα περίπου 1,5 χλμ. προσπαθώντας να κόψουν τον φράχτη. Κινούνται ουρλιάζοντας, ενώ η ελληνική πλευρά τους φωνάζει στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα περάσει κανείς!

Αφήστε μια απάντηση